skład / składniki
metoda gotowania
1. Włącz piekarnik do 190 stopni, a także przygotuj 8 foremek do muffinek - włóż do nich papierowe foremki (lub możesz nasmarować olejem).
2. Najpierw przygotuj wierzch babeczek, dla których umieść wszystkie składniki w misce blendera i mieszaj, aż utworzy się okruchy. Na razie włóż okruchy do zamrażarki.
3. Teraz przygotuj podstawę ciasta. Aby to zrobić, umieść wszystkie składniki bazy w misce blendera i mieszaj, aż będą gładkie.
4. Rozłóż podstawę w foremkach. Rozłóż okruchy z zamrażarki na wierzchu.
5. Umieść formy w piekarniku, który miał czas na rozgrzanie przez 20-25 minut, aż do pięknego rumianego koloru. Gotowość można sprawdzić za pomocą drewnianego szpikulca: przebij ciasto, jeśli szpikulec jest suchy i czysty, babeczki są gotowe.
6. Trzymaj gotowe babeczki w foremkach przez 5 minut, a następnie połóż na ruszcie do ostygnięcia.
słodkiej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Olej kokosowy - 925 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka sojowa - 291 kcal/100g
- Psyllium - 42 kcal/100g