ciasteczka owsiane
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj margarynę, jajka, cukier, dodaj suche składniki do mieszanki, ugniataj lepkie ciasto mikserem. Włącz piekarnik na 200 stopni.
przykryj blachę do pieczenia papierem, rozłóż ciasto mokrą łyżeczką, nie możesz bluszczać, ponieważ rozprzestrzeniają się w piekarniku, pozostaw odległość 2-3 cm między stosami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g