Czerwone oko w folii

Przygotuj rybę z cytrusami-wykwintne danie na przyjęcie! To piękne i zdrowe danie, które jest niezwykle proste w przygotowaniu. Czerwone oko jest dobre jako pierwsze i drugie danie, zwłaszcza smażone i pieczone. Owoce cytrusowe, z którymi jest przygotowywana, nadają rybie szczególną delikatność i wyrafinowanie.
hilja♥Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 79 % 19 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 4 % 1 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

więc zacznijmy!

w razie potrzeby rozmrozić, oczyścić rybę z łusek, wyciąć skrzela. Wykonaj nacięcie wzdłuż brzucha i wyjmij wnętrze. Dokładnie spłucz tuszę i osusz ją. Obficie zalać sokiem z cytryny, solą, pieprzem, dodać ulubione przyprawy. Wykonaj nacięcia na tuszy.

weź naczynie do pieczenia (lub blachę do pieczenia), wyłóż folią, którą z kolei posmaruj masłem. Połóż rybę na folii, nadziewaj ją posiekanymi ziołami. Włóż koła cytryny do szczelin, włóż kilka kółek do zieleni.

owinąć folią i umieścić rybę w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni na 20 minut.

podawaj rybę w porcjach z dodatkiem ryżu lub sałatki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Czerwonooka - 125   kcal/100g

Podobne przepisy