czerwone oko w folii
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
więc zacznijmy!
w razie potrzeby rozmrozić, oczyścić rybę z łusek, wyciąć skrzela. Wykonaj nacięcie wzdłuż brzucha i wyjmij wnętrze. Dokładnie spłucz tuszę i osusz ją. Obficie zalać sokiem z cytryny, solą, pieprzem, dodać ulubione przyprawy. Wykonaj nacięcia na tuszy.
weź naczynie do pieczenia (lub blachę do pieczenia), wyłóż folią, którą z kolei posmaruj masłem. Połóż rybę na folii, nadziewaj ją posiekanymi ziołami. Włóż koła cytryny do szczelin, włóż kilka kółek do zieleni.
owinąć folią i umieścić rybę w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni na 20 minut.
podawaj rybę w porcjach z dodatkiem ryżu lub sałatki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Czerwonooka - 125 kcal/100g