ciastka żytnie ciasta kokurki z jajkiem

Spróbuj rosyjskiego dania, jest przygotowywane w święto ludowe Katysh Day. Jest to bardzo wygodne w drodze-nie trzeba obierać jajek, nie można ich pokonać, smaczne i satysfakcjonujące!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 32 % 13 g
węglowodany 49 % 20 g
201 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zagnieść ciasto ze śmietaną, mąką i solą, jak na pierogi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto zwinąć w kiełbasę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój kiełbasę na 6 kawałków.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozwałkuj kawałki na tortille i połóż na nich jajko.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zawiń jajko w tortillę, tworząc koloboki. Ułóż kokurki w wysmarowanej olejem formie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piec kokurki w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 200°C. smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mąka żytnia - 305   kcal/100g

Podobne przepisy