ciastka żytnie ciasta kokurki z jajkiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zagnieść ciasto ze śmietaną, mąką i solą, jak na pierogi.
Krok 2:
Ciasto zwinąć w kiełbasę.
Krok 3:
Pokrój kiełbasę na 6 kawałków.
Krok 4:
Rozwałkuj kawałki na tortille i połóż na nich jajko.
Krok 5:
Zawiń jajko w tortillę, tworząc koloboki. Ułóż kokurki w wysmarowanej olejem formie.
Krok 6:
Piec kokurki w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 200°C. smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mąka żytnia - 305 kcal/100g