skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Serca: ubij masło cukrem pudrem. Kontynuuj ubijanie i dodawanie po jednym na raz jajka. Dodaj mąkę (obie odmiany). Wymieszać. Rozcieńczyć ekstrakt waniliowy i farbę w mleku. Wmieszaj farbę do ciasta. Włóż ciasto do formy i spłaszcz. Piec 10 minut w 180 C w piekarniku.
Krok 2:
Schłodzić ciasta. Przeciąć wzdłuż na pół. Za pomocą foremki do ciastek w kształcie serca Wytnij serca.
Krok 3:
Babeczki: w suchych produktach dodaj masło, jajka, rozcieńczony ekstrakt waniliowy do mleka. Zagnieść ciasto. W foremkach do muffinek włóż papierowe foremki, łyżką włóż ciasto do foremek, wypełniając foremki 2/3. Ostrożnie włóż serca do każdej formy. Piec 15 minut w piekarniku w 180 C. ostudzić.
Krok 4:
Udekoruj kremem i małymi sercami.
Krok 5:
Podawaj babeczki, przecinając na środku. Smacznego! Kochaj i bądź kochany! Wesołych Walentynek!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Cukierki - 397 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g