skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić ciasto, ubij jajko z cukrem.
Krok 2:
Wlej śmietanę, jajko z cukrem, sól, sodę oczyszczoną octem, przesianą mąkę do miękkiej margaryny.
Krok 3:
Zagnieść ciasto, aby nie przykleiło się do rąk. Wstaw do lodówki na chwilę, przygotowując krem.
Krok 4:
Budyń: w grubościennym pojemniku dobrze zmielić jajko mąką.
Krok 5:
Rozcieńczyć mlekiem, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając.
Krok 6:
Powinna być tak gęsta masa.
Krok 7:
Dodaj cukier. Wymieszać. Jeśli pozostaną grudki, lepiej przetrzeć masę przez sito.
Krok 8:
Schłodzić masę do temperatury pokojowej. Ogólnie rzecz biorąc, aby krem łatwo zbłądził, konieczne jest, aby wszystkie składniki miały tę samą temperaturę.
Krok 9:
Masło zacznij mieszać mikserem, dodając stopniowo, po łyżce, część kremu.
Krok 10:
Podobnie, w kilku krokach, dodaj gotowane mleko skondensowane.
Krok 11:
Ubij śmietanę, aż będzie gładka. Włóż do lodówki.
Krok 12:
Nasmaruj Formy do koszy.
Krok 13:
Rozłóż ciasto cienką warstwą na foremkach, piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze t-180` 200 ' przez około 15 minut.
Krok 14:
Wyjmij kosze z form, ostudź.
Krok 15:
Jeśli pozostało trochę ciasta, możesz zrobić uchwyty: rozwałkuj cienką opaskę uciskową rękami, pokrój, uformuj łuk, upiecz.
Krok 16:
Napełnij schłodzone kosze kremem, przyklej uchwyty. Możesz częstować przyjaciół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g