kosze kruchego ciasta z kremem budyniowym

pyszne kosze z ciasta kruchego na każde wakacje! Domowe & quot; kosze & quot; nie mogą się równać z zakupionymi: piękne, eleganckie, Zabawne! Ten deser jest przygotowywany w naszej rodzinie, zgodnie z tradycją, wyłącznie na Nowy Rok. Okazuje się, że 30-35 średnich koszy.
HalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 32 % 22 g
węglowodany 59 % 40 g
380 kcal
IG: 3 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić ciasto, ubij jajko z cukrem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej śmietanę, jajko z cukrem, sól, sodę oczyszczoną octem, przesianą mąkę do miękkiej margaryny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagnieść ciasto, aby nie przykleiło się do rąk. Wstaw do lodówki na chwilę, przygotowując krem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Budyń: w grubościennym pojemniku dobrze zmielić jajko mąką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozcieńczyć mlekiem, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Powinna być tak gęsta masa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj cukier. Wymieszać. Jeśli pozostaną grudki, lepiej przetrzeć masę przez sito.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Schłodzić masę do temperatury pokojowej. Ogólnie rzecz biorąc, aby krem łatwo zbłądził, konieczne jest, aby wszystkie składniki miały tę samą temperaturę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Masło zacznij mieszać mikserem, dodając stopniowo, po łyżce, część kremu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podobnie, w kilku krokach, dodaj gotowane mleko skondensowane.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ubij śmietanę, aż będzie gładka. Włóż do lodówki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Nasmaruj Formy do koszy.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż ciasto cienką warstwą na foremkach, piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze t-180` 200 ' przez około 15 minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wyjmij kosze z form, ostudź.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Jeśli pozostało trochę ciasta, możesz zrobić uchwyty: rozwałkuj cienką opaskę uciskową rękami, pokrój, uformuj łuk, upiecz.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Napełnij schłodzone kosze kremem, przyklej uchwyty. Możesz częstować przyjaciół.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy