Chanahi Classic

chcesz jeść obficie, apetycznie i aromatycznie-przygotuj chanahi! Jagnięcina, bakłażan, pomidory i gęsty bulion-jedna porcja tego dania może być nasycona przez cały dzień!
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 26 % 5 g
węglowodany 26 % 5 g
101 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

oto, co zrobić, aby danie było smaczne i aromatyczne:

1. Pokrój mięso na średnie kawałki.
2. Obierz cebulę i grubo posiekaj. Bakłażany i pomidory w plasterkach.
3. Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki (lub drobniej - w zależności od wielkości ziemniaka). Obrane marchewki pokroić na duże kawałki.
4. Czosnek i kolendrę należy drobno posiekać.
5. Umieść warstwy w doniczkach: najpierw mięso, potem ziemniaki i marchewki, a następnie bakłażany. Następna warstwa to cebula i czosnek. Potem-przyprawy i pomidory. Posyp wszystko kolendrą, solą.
6. Wlej wodę, aby przykryła pomidory. Przykryj garnki pokrywką.
7. Ustaw chanahi do gotowania w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 50 minut.

danie podawaj na gorąco! Można go wstępnie ułożyć na talerzach lub podawać bezpośrednio w doniczkach.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy