skład / składniki
metoda gotowania
oto, co zrobić, aby danie było smaczne i aromatyczne:
1. Pokrój mięso na średnie kawałki.
2. Obierz cebulę i grubo posiekaj. Bakłażany i pomidory w plasterkach.
3. Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki (lub drobniej - w zależności od wielkości ziemniaka). Obrane marchewki pokroić na duże kawałki.
4. Czosnek i kolendrę należy drobno posiekać.
5. Umieść warstwy w doniczkach: najpierw mięso, potem ziemniaki i marchewki, a następnie bakłażany. Następna warstwa to cebula i czosnek. Potem-przyprawy i pomidory. Posyp wszystko kolendrą, solą.
6. Wlej wodę, aby przykryła pomidory. Przykryj garnki pokrywką.
7. Ustaw chanahi do gotowania w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 50 minut.
danie podawaj na gorąco! Można go wstępnie ułożyć na talerzach lub podawać bezpośrednio w doniczkach.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g