chleb domowy
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj wszystkie składniki. Zagnieść ciasto niezbyt strome. Posmaruj miskę olejem słonecznikowym i umieść tam ciasto.przerwij po zwiększeniu objętości 2 razy. poczekaj, aż ciasto znów się ułoży i ponownie przerwij.
po dopasowaniu ciasta po raz trzeci umieść w naczyniu do pieczenia. jak chleb pasuje, włóż do zimnego piekarnika i włącz. piec w temperaturze 150 stopni 50 min. gotowy chleb wyjąć z formy i przykryć ręcznikiem. smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g