chleb domowy

bardzo smaczne, przygotowanie zajmuje minimum czasu i wysiłku!
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 6 g
tłuszcze 5 % 2 g
węglowodany 82 % 36 g
185 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

wymieszaj wszystkie składniki. Zagnieść ciasto niezbyt strome. Posmaruj miskę olejem słonecznikowym i umieść tam ciasto.przerwij po zwiększeniu objętości 2 razy. poczekaj, aż ciasto znów się ułoży i ponownie przerwij.

po dopasowaniu ciasta po raz trzeci umieść w naczyniu do pieczenia. jak chleb pasuje, włóż do zimnego piekarnika i włącz. piec w temperaturze 150 stopni 50 min. gotowy chleb wyjąć z formy i przykryć ręcznikiem. smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy