orzech fuji
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do miski wlać cukier puder, kakao w proszku, szczyptę soli
Krok 2:
Posiekaj orzechy włoskie nożem
Krok 3:
Dodaj orzechy i 2 białka do miski
Krok 4:
Wszystko dobrze wymieszaj, ale nie na długo, aby ciasto nie zgęstniało
Krok 5:
Połóż łyżką na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 160 gr na 25-30 minut. Nalej kawę lub herbatę i baw się dobrze!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g