orzechowe fuji

niesamowicie pyszne ciasteczka orzechowo-czekoladowe! Przygotowanie jest szybkie i łatwe, a wynik jest piękny! Bardzo dobrze przy filiżance kawy lub herbaty. Za przepis bardzo dziękuję Natalii map
SkazkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 7 g
tłuszcze 20 % 17 g
węglowodany 71 % 60 g
395 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do miski wlać cukier puder, kakao w proszku, szczyptę soli

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj orzechy włoskie nożem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj orzechy i 2 białka do miski

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wszystko dobrze wymieszaj, ale nie na długo, aby ciasto nie zgęstniało

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż łyżką na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 160 gr na 25-30 minut. Nalej kawę lub herbatę i baw się dobrze!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy