ciasto Snickers z gotowanym skondensowanym mlekiem

popularne i lubiane przez wielu ciasto. Zachwyci słodycze w każdym wieku! Moja szwagierka bardzo lubi czekoladki & quot; Snickers & quot;. Pewnego dnia ma urodziny i chcę zrobić jej niespodziankę-wielką czekoladę. Zobaczymy, czy się uda ...
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 7 g
tłuszcze 28 % 22 g
węglowodany 63 % 49 g
423 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oddziel białka od żółtek. Białka włożyć do lodówki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij żółtka z cukrem (1,5 szklanki), dodaj miękką margarynę, majonez,proszek do pieczenia, wanilię, mąkę. Otrzymujemy miękkie ciasto.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podziel ciasto na 3 części i wyślij do lodówki na pół godziny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W tym czasie przygotowujemy masę białkową. Z lodówki wyjmujemy zimne białka i ubijamy je na mocną pianę, stopniowo dodając cukier (2 szklanki).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasmaruj formę olejem, wyłóż pergaminem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż 1 część ciasta w formie, wyrównaj rękami lub łyżką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż 1/3 masy białkowej na wierzchu i wyślij do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 30 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Więc upiecz wszystkie 3 ciasta z masą białkową.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Do śmietany ubij 200 g masła puszką skondensowanego gotowanego mleka. Zrobiłem z gotowym karmelem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posmaruj gotowe ciasto połową śmietany i posyp posiekanymi orzechami.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Również z drugim ciastem. Na trzecim cieście nakładamy losowo lukier i posypujemy orzechami.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Nie mam wystarczająco dużo glazury. Możesz pokryć całe ciasto ganache, wydaje mi się, że będzie bardziej przypominać czekoladę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne gotowane - 376   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne prażone i solone - 585   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne orzechy - 568   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy