skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przesiać mąkę
Krok 2:
Dodaj do niego cukier, sól, drożdże, nasiona słonecznika i nasiona lnu. Dodałam mieszankę fitness, w niej oprócz nasion jest jeszcze sucha marchewka
Krok 3:
Odmierz 250 g ciepłej wody
Krok 4:
I wlej go do suchych składników
Krok 5:
Wymieszaj wszystko drewnianą łyżką. Ciasto będzie lepkie. Nic dodać!
Krok 6:
Wyłóż naczynie do pieczenia papierem do pieczenia i przenieś tam ciasto. Zamknij ciasto nasmarowane olejem roślinnym folią spożywczą, w przeciwnym razie ciasto przyklei się do folii i będzie trudne do usunięcia. Włóż do lodówki na 8, Możesz więcej godzin. Robię ciasto wieczorem, a rano pieczę
Krok 7:
Oto nasze ciasto po 8 godzinach (film został usunięty). Włóż formę z ciastem do zimnego piekarnika. Ustawiamy temperaturę na 220 GR, czas 30 minut
Krok 8:
Oto nasz chlebek
Krok 9:
Pozostaw do dojrzewania na ruszcie pod ręcznikiem
Krok 10:
Oto jest w przekroju. Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Nasiona lnu - 534 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g