babeczki jabłkowe-puddingi bez mąki
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Jabłka obierz, zetrzyj na grubej tarce.
Krok 3:
Dodaj semolinę, śmietanę i cukier. Wymieszać.
Krok 4:
Jajka lekko ubijamy mikserem i dodajemy do masy jabłkowej. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5:
Aby ułatwić wyjmowanie gotowych babeczek budyniowych z foremek, położyłem na dnie każdego naoliwionego koła pergaminu, a także posmarowałem boki olejem roślinnym.
Krok 6:
Wypełnij przygotowane formy masą jabłkową i włóż do podgrzanego do 180 stopni. piekarnik przez 15-20 minut, aż lekko się zrumieni. Gotowość sprawdzamy za pomocą belki.
Krok 7:
Gotowe budynie schładzamy trochę, a następnie ostrożnie wyjmujemy. Możesz jeść jako samodzielne danie lub z ulubionymi napojami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g