skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj paprykę, pokrój na pół, obierz nasiona i przegrody. Możesz włożyć paprykę do piekarnika na dziesięć minut, aby uzyskać miękkość.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na drobnej tarce.
Krok 3:
Smaż cebulę na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta, dodaj marchewkę, smaż jeszcze przez kilka minut.Włóż drobno posiekane pomidory bez skórki, gotuj na wolnym ogniu, aż płyn wyparuje. Odstawić do miski.
Krok 4:
Rozcieńczyć mięso mielone wodą, włożyć na patelnię. Mieszaj, aż będzie kruchy.
Krok 5:
Włóż nadzienie warzywne do mięsa mielonego, wymieszaj, sól, pieprz, dodaj zioła do smaku. Ugasić jeszcze kilka minut.
Krok 6:
Dodaj śmietanę, wymieszaj.
Krok 7:
Nadziewaj paprykę gotowym mięsem mielonym. Wlej do każdego łyżkę wody, aby uzyskać soczystość. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze t 220` 20-25 minut.
Krok 8:
Posyp startym serem i włóż ponownie do piekarnika, aż powstanie skórka serowa.
Krok 9:
Papryka jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g