faszerowana papryka bez ryżu

oryginalne danie ze znanych potraw. Proste i smaczne! Papryka jest spożywana o każdej porze roku. Spróbuj ugotować go z niezwykłym mięsem mielonym.
HalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 6 g
tłuszcze 59 % 13 g
węglowodany 14 % 3 g
155 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj paprykę, pokrój na pół, obierz nasiona i przegrody. Możesz włożyć paprykę do piekarnika na dziesięć minut, aby uzyskać miękkość.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na drobnej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smaż cebulę na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta, dodaj marchewkę, smaż jeszcze przez kilka minut.Włóż drobno posiekane pomidory bez skórki, gotuj na wolnym ogniu, aż płyn wyparuje. Odstawić do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozcieńczyć mięso mielone wodą, włożyć na patelnię. Mieszaj, aż będzie kruchy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż nadzienie warzywne do mięsa mielonego, wymieszaj, sól, pieprz, dodaj zioła do smaku. Ugasić jeszcze kilka minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj śmietanę, wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nadziewaj paprykę gotowym mięsem mielonym. Wlej do każdego łyżkę wody, aby uzyskać soczystość. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze t 220` 20-25 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp startym serem i włóż ponownie do piekarnika, aż powstanie skórka serowa.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Papryka jest gotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy