ciasto twarogowe z kawałkami czekolady

czekolada z wiśniami idealne połączenie! Przygotuj pyszne i proste ciasto! Domowe tarte ciasta są urocze! To klasyczne połączenie czekolady i wiśni. Trochę wysiłku, trochę czasu i produktów-a pyszny gość na herbatę jest gotowy!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 21 % 12 g
węglowodany 65 % 37 g
239 kcal
IG: 47 / 0 / 53

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Usuń nasiona z wiśni, pokrój na pół i umieść na patelni lub w rondlu. Dodaj cukier i skrobię, trochę zagotuj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Niech ostygnie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przesiej mąkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj suche składniki ciasta-proszek do pieczenia, cukier, sól i kakao.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój zimne masło na mąkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zmiel wszystko zimnymi rękami w okruchy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj jajko i wymieszaj. Jeśli ciasto zbierze się w grudkę, nie dodajemy nic więcej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jeśli nie, dodaj koniak lub wodę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ostrożnie przenieś dwie trzecie ciasta do formy, uformuj spód i boki. Średnica formy wynosi 24 cm, wysokość wynosi 6 cm, Wysokość boku ciasta wynosi około 3,5-4 cm.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Tak to działa. Włóż formę z ciastem i pozostałą jedną trzecią ciasta do lodówki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Do nadzienia rozbij jajka do miski.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż tam twarożek. Jeśli jest ziarnisty, przetrzyj go przez sito lub puree blenderem lub prasą do ziemniaków. Dodaj cukier i mąkę, ugniataj, aż będzie gładka.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż warstwę wiśni na cieście, około dwóch trzecich.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dalej-nadzienie. Rozłóż ostrożnie, aby nie zakłócać warstw.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dalej - resztki wiśni.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Trzy na tarce resztę ciasta i przykryj powierzchnię ciasta kawałkami czekolady. Wkładamy do piekarnika. Temperatura 200-210 stopni. Czas - 30-40 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia w puszkach - 61   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy