babka ziemniaczana z mięsem z kurczaka
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do gotowania.
Krok 2:
Pokrój kurczaka na małe kawałki. Lekko smażyć kawałki kurczaka na złoty kolor.
Krok 3:
Obierz ziemniaki i trzy na drobnej tarce.Razem z ziemniakami musisz zetrzeć (dobrze lub drobno posiekać) jedną cebulę.
Krok 4:
Dodaj sól, jajka, śmietanę i mąkę do masy ziemniaczanej. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5:
W naczyniu do pieczenia rozłóż smażonego kurczaka.
Krok 6:
I napełnij masę ziemniaczaną na wierzchu.
Krok 7:
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 1,5 godziny.
białoruska babka ziemniaczana z mięsem z kurczaka jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g