skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij jajka, aż będą gładkie. Dodaj cukier i ubij, aż całkowicie się rozpuści.
Krok 2:
Dodaj proszek do pieczenia, mąkę, masło, wrzącą wodę i wanilinę do smaku. Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 3:
Przenieś ciasto do torebki z ciastem.
Krok 4:
Napełnij ciasto specjalnym naczyniem do pieczenia.
Krok 5:
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Krok 6:
W międzyczasie rozpuść czekoladę w łaźni wodnej lub na małym ogniu.
Krok 7:
Zanurz końce patyczków Cake Pops w czekoladzie i wbij we wszystkie kulki. Włóż keiki do lodówki na 20 minut.
Krok 8:
Po lodówce zanurz każdy Cake Pops w rozpuszczonej czekoladzie.
Krok 9:
Udekoruj posypką do ciasta i wstaw do lodówki, aż czekolada stwardnieje. Gdy czekolada się zestali, słodki przysmak na herbatę jest gotowy. Traktuj swoich bliskich, zachwycaj krewnych, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Posypka cukiernicza - 395 kcal/100g