Pastroma z fileta z indyka w marynacie musztardowo-miodowej

proste i smaczne danie-pasterz z indyka-nie przegap tego! Pastroma z indyka to świetna alternatywa dla kiełbas sklepowych, a to danie jest nie tylko smaczne, ale także zdrowe.
AnuszkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 72 % 18 g
tłuszcze 16 % 4 g
węglowodany 12 % 3 g
113 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

Czas gotowania: 5 h

najpierw przygotuj marynatę. Aby to zrobić, wymieszaj musztardę, sos sojowy i miód w odpowiedniej misce. Dodaj do powstałej mieszanki przyprawy według własnego gustu i łyżkę oleju roślinnego, dokładnie wymieszaj.
teraz dobrze posmaruj indyka marynatą ze wszystkich stron i pozostaw do marynowania na kilka godzin – idealnie, ale jeśli nie ma wystarczająco dużo czasu, wystarczy 30 minut.
mięso jest gotowe do pieczenia. Przygotuj blachę do pieczenia, którą można wcześniej przykryć folią lub naczynie do pieczenia. Rękaw jest również całkiem odpowiedni.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni i umieść przyszły makaron do pieczenia. Zajmie to około 15 minut, po czym musisz wyłączyć piekarnik i pozostawić mięso w środku przez 3-4 godziny.
po tym czasie będziesz mógł cieszyć się subtelnym smakiem pastromy z indyka. Spróbuj, a nie pożałujesz!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy