skład / składniki
metoda gotowania
najpierw przygotuj marynatę. Aby to zrobić, wymieszaj musztardę, sos sojowy i miód w odpowiedniej misce. Dodaj do powstałej mieszanki przyprawy według własnego gustu i łyżkę oleju roślinnego, dokładnie wymieszaj.
teraz dobrze posmaruj indyka marynatą ze wszystkich stron i pozostaw do marynowania na kilka godzin – idealnie, ale jeśli nie ma wystarczająco dużo czasu, wystarczy 30 minut.
mięso jest gotowe do pieczenia. Przygotuj blachę do pieczenia, którą można wcześniej przykryć folią lub naczynie do pieczenia. Rękaw jest również całkiem odpowiedni.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni i umieść przyszły makaron do pieczenia. Zajmie to około 15 minut, po czym musisz wyłączyć piekarnik i pozostawić mięso w środku przez 3-4 godziny.
po tym czasie będziesz mógł cieszyć się subtelnym smakiem pastromy z indyka. Spróbuj, a nie pożałujesz!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g