babeczki twarogowe
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do gotowania.
Krok 2:
Margaryna lub masło wymieszać z cukrem.
Krok 3:
Następnie dodaj twaróg i dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Wbijaj jajka pojedynczo.
Krok 5:
Zetrzyj skórkę z połowy cytryny na drobnej tarce i dodaj do ciasta.
Krok 6:
Dodaj skrobię i proszek do pieczenia.
Krok 7:
Dodaj mąkę małymi porcjami, nie przestając mieszać. Powinno być bardzo elastyczne ciasto o konsystencji bardzo gęstej śmietany. Ciasto włożyć do foremki na muffinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200° C na 20 minut.
Krok 8:
Chłodzimy babeczki i podajemy do herbaty. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g