domowe ciasteczka twarogowe

delikatne ciasteczka twarogowe. Co może być smaczniejszego niż domowe wypieki! Bardzo smaczne ciasteczka twarogowe)) miękkie w środku) najsmaczniejsza uczta dla dzieci) ze szklanką mleka to świetna przekąska) Zrobiłem podwójną porcję, więc podwoiłem składniki.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 10 g
tłuszcze 25 % 15 g
węglowodany 58 % 34 g
308 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się o 180 stopni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiel twaróg przez sito.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Trzy na grubej tarce masło, dodaj cukier. Mieszać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj jajko, sodę gaszoną octem. Mieszać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dokładnie wszystko zmielimy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj mąkę i zagniataj gładkie, jednorodne ciasto. Kontroluj ilość mąki. Może potrzebować więcej (lub mniej), wszystko zależy od wilgotności twarogu. Ciasto nie powinno przyklejać się do rąk.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na posypanym mąką stole rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości 5 milimetrów, Wytnij ciasteczka za pomocą formy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Blachę do pieczenia można naoliwić, można przykryć papierem pergmentowym, używam silikonowej maty do pieczenia. Układamy nasze ciasteczka. Wysyłamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Oto gotowe ciasteczka) Przechowywać w zamkniętym pojemniku. Ale są bardzo pachnące i smaczne, nie będą leżeć długo))

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na wierzch można posypać cukrem pudrem, ponieważ nie włożyliśmy dużo cukru do ciasta, nie są zbyt słodkie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wewnątrz ciasteczka są bardzo miękkie)

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Bardzo smaczne z mlekiem) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy