skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki.
Krok 2:
Przygotuj ciasto na pierwsze ciasto. Aby to zrobić, wymieszaj 150 g cukru i 4 jajka.
Krok 3:
Wbijamy się w bujną pianę.
Krok 4:
Dodaj 200 g mąki, szczyptę proszku do pieczenia lub sody i 3 stół.L. kakao.
Krok 5:
Wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.
Krok 6:
Przykryj naczynie do pieczenia pergaminem, potrzyj boki olejem i wlej do niego ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, aby piec przez 30 minut. Jeśli to możliwe, piecz ciasta w kwadratowym kształcie.
Krok 7:
Pozwól ostygnąć gorącym gotowym złotym ciastom.
Krok 8:
W międzyczasie do śmietany wymieszaj twaróg, śmietanę i mleko skondensowane.
Krok 9:
Ubijamy do uzyskania jednolitej kremowej masy.
Krok 10:
Ciasta kroimy wzdłuż na 2-3 części.
Krok 11:
Jeśli pieczesz W okrągłym kształcie, odetnij krawędzie.
Krok 12:
Zbieramy ciasto-impregnujemy ciasta kakaowe i smarujemy między nimi śmietaną. Odstawiamy ciasto na krem.
Krok 13:
W międzyczasie przygotujemy mastyks. Aby to zrobić, rozpuść Pianki i masło w łaźni parowej lub małym ogniu. W tym procesie wymieszaj łopatką.
Krok 14:
Oddziel 1/4 jednorodnej stopionej masy Marshmallow z masłem w osobnej misce i dodaj barwniki do każdej części. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 15:
Do każdej części stopniowo dodajemy wymaganą ilość cukru pudru i mieszamy.
Krok 16:
Ugniatamy mastyks za pomocą rąk.
Krok 17:
Gotowy mastyk powinien mieć konsystencję gęstego ciasta.
Krok 18:
Z zielonego mastyksu zrobimy wstążki i kokardkę na & 039; opakowanie & 039; prezent. Aby to zrobić, zwiń mastyks w Podłużny naleśnik i wytnij prostokąt.
Krok 19:
Następnie z serwetek zwijamy rolki o owinąć je mastyksem po obu stronach naleśnika do środka. Na środku zgniatamy powstałą & 039; lornetkę & 039; w łuk.
Krok 20:
Wytnij małą zieloną wstążkę i owiń ją środkiem łuku. Łuk jest gotowy, pozostaw do wyschnięcia.
Krok 21:
Wytnij szerokie i krótkie wstążki jak na zdjęciu, aby ozdobić wierzch ciasta.
Krok 22:
A wstążki są długie i wąskie, którymi owiniemy prezent.
Krok 23:
Z większości mastyksu rozwałkuj duży naleśnik.
Krok 24:
Zawijamy w ten prezent & 039; opakowanie & 039; ciasto. Odetnij nadmiar u podstawy ciasta.
Krok 25:
Owijamy wstążkami.
Krok 26:
Udekoruj kokardą na górze. Pyszny prezent jest gotowy, zapakowany i udekorowany - czas dać go swoim bliskim! Wesołych Świąt dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Marshmallow - 328 kcal/100g