suflet z miękkiego sera
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oddziel białka od żółtek. Żółtka posolić do smaku i pieprzu. Ubij żółtka na gęstą pianę
Krok 2:
Siekamy ser i dodajemy do żółtek
Krok 3:
Wlej tam posiekaną cebulę i przesianą mąkę
Krok 4:
Mieszamy
Krok 5:
W tym czasie ubij białka na gęstą pianę. Delikatnie dodaj je do mieszanki sera
Krok 6:
Mieszamy
Krok 7:
Nasmaruj formy
Krok 8:
Włóż do nich mieszankę sera. W rozgrzanym do 200 stopni piekarniku pieczemy 25 minut, aż powierzchnia sufletu stanie się złotobrązowa
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Pieprz - 26 kcal/100g