ciasteczka Arnal Armand z czekoladą
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zmiękczone masło, na wolnych obrotach mieszaj, aż będzie kremówka. Dodaj orzechy, czekoladę (posiekaj lub zetrzyj czekoladę na małe kawałki, takie jak kropla), cukier - wszystko wymieszaj na wolnych obrotach i powoli dodaj mąkę. Wlać jajka pojedynczo, na samym końcu dodać sól. Ciasto powinno wyglądać tak
Krok 2:
Ważne! Długo nie przeszkadzać. Pozostaw masę luźną. Sól nie powinna się rozpuszczać. Z ciasta uformować kulki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w dużej odległości od siebie, ciastka opadną podczas pieczenia.
Krok 3:
Rozgrzej piekarnik do 200 gr. Czas pieczenia 15-18 minut. I ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal / 100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g