Rybka od Natusika

sam wymyśliłem ten przepis. Okazało się bardzo smaczne! To jest teraz mój charakterystyczny przepis. Nie wstydź się nawet podawać go gościom.
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 52 % 13 g
węglowodany 16 % 4 g
198 kcal
IG: 60 / 0 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na grubej tarce. Smażyć do miękkości. Umieść warzywa w naczyniu do pieczenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filety rybne pokroić na kawałki, obtoczyć w mące zmieszanej z solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Smażyć na oleju roślinnym z obu stron na złoty kolor.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż warstwę smażonej ryby na wierzchu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Roztop masło, dodaj mąkę, usmaż wszystko razem na małym ogniu. Wlej ciepłą śmietanę i mleko, sól i gotuj mieszając na cichym ogniu przez 7 minut, aż zgęstnieje. Jeśli sos ma grudki, ubij go blenderem, aż będzie gładki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój pomidory w plasterki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż nasze pomidory na rybie i polej sosem na całej powierzchni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp tartym serem na wierzchu

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na środkowej półce. I pieczemy przez 25-30 minut Nasza pyszna ryba jest gotowa!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podajemy do stołu z puree ziemniaczanym i warzywami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal / 100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal / 100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal / 100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal / 100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy