przepis na Brownie od Alexey
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Robimy kąpiel wodną, topimy masło czekoladą.
Krok 2:
Dodaj cukier i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści, włóż wanilinę i wymieszaj.
Krok 3:
Usuń masę czekoladową z kąpieli wodnej i pozwól jej ostygnąć przez 5-7 minut. Dodaj jajko jeden po drugim, wymieszaj.
Krok 4:
Wlej przesianą mąkę i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 5:
Włóż do naczynia do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 20 minut.
Krok 6:
Wyjmij z piekarnika i pozwól mu trochę ostygnąć. Wyjmujemy z formy i dekorujemy zgodnie z życzeniem.
Krok 7:
Posypałem cukrem pudrem i kakao w proszku.
Krok 8:
Podczas krojenia deser powinien być lekko Nie upieczony.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g