miecznik z sosem kaparowym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Oczyść rybę, umyj i pokrój na 4 steki. Posmaruj steki rybne oliwą z każdej strony. Ułóż steki na blasze do pieczenia, posyp 1 łyżką skórki i pieprzem. Piec przez 6 minut. Odwróć i posyp pozostałą skórką z cytryny i pieprzem, piecz przez 4-6 minut, aż do miękkości.
podczas gotowania ryby w małym rondlu na średnim ogniu roztop masło, dodaj kapary i po pół minucie zdejmij z ognia. Ułóż rybę na talerzach i polej odrobiną oleju kaparami. Udekoruj gałązkami pietruszki i podawaj.
podczas gotowania ryby w małym rondlu na średnim ogniu roztop masło, dodaj kapary i po pół minucie zdejmij z ognia. Ułóż rybę na talerzach i polej odrobiną oleju kaparami. Udekoruj gałązkami pietruszki i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miecznik - 172 kcal/100g