skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Weź tylko żółtka z jajek) natychmiast podgrzej wodę, potrzebujemy wrzącej wody.
Krok 2:
Oddziel żółtka od białek, dodaj cukier do żółtek i ubij mikserem. Białka się nie przydadzą. Możesz użyć ich w innych wypiekach.
Krok 3:
Podczas ubijania żółtek usuń środek strąka wanilii lub dodaj cukier waniliowy (lub nalewkę waniliową) do śmietany, podgrzej ogień, ale nie gotuj! Jak zobaczysz oznaki wrzenia, natychmiast zdejmij z ognia.
Krok 4:
Następnie wlej gorącą śmietanę cienkim strumieniem, nie przestając ubijać żółtek cukrem.
Krok 5:
Wszystko dobrze ubijamy.
Krok 6:
Następnie masę należy przecedzić przez sito, aby nie było grudek. Ustawiamy piekarnik na 150 stopni.
Krok 7:
Jeśli na wierzchu jest pianka, zdejmij ją.
Krok 8:
Następnie wlej masę do ceramicznych foremek do porcji, nie sięgając do góry gdzieś 1-1,5 cm. Formy wkładamy do blachy do pieczenia i bardzo ostrożnie wlewamy do niej wrzącą wodę, aby woda dotarła do środka form. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut.
Krok 9:
Oto nasz krem brulee. Musisz wyjąć z blachy do pieczenia, ostudzić i wstawić do lodówki na 6-8 godzin. Lepiej nawet na jeden dzień. W tym czasie krem ustabilizuje się jeszcze lepiej i stanie się bardzo smaczny.
Krok 10:
Oto dobrze schłodzony krem brulee.
Krok 11:
Przed podaniem musisz zrobić karmelową skórkę-to & quot; wizytówka & quot; creme brulee. Aby to zrobić, wlej 1 łyżeczkę cukru do każdej formy, rozprowadź równomiernie-po prostu przekręć formę w dłoniach pod kątem, cukier dobrze się rozprowadzi.
Krok 12:
Bierzemy palnik, włączamy minimum i topimy cukier. Okazuje się, że skorupa. Jeśli nie ma palnika-włącz grill i umieść kokilki pod grillem w piekarniku, tylko kontroluj, aby nie przypalić cukru.
Krok 13:
Udekoruj miętą i truskawkami) oto takie piękno, które mamy)
Krok 14:
Krem brulee jest bardzo delikatny w smaku, a skórka karmelowa jest szczytem błogości)) Twoi krewni, goście będą zachwyceni, uwierz mi! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g