zimna wołowina-kuchnia Algierska
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój wołowinę w bardzo cienkie plasterki
Krok 2:
Włóż do rondla, zalej wodą, dodaj sól, czarny pieprz, liść laurowy, szafran, gotuj przez pół godziny. Cebulę pokroić w krążki, natkę pietruszki posiekać
Krok 3:
Kontynuuj gotowanie 10 min
Krok 4:
Włóż jajka do pojemnika i pokrój i wyciśnij sok z cytryny
Krok 5:
Ubij jajka sokiem z cytryny
Krok 6:
Przenieś mięso na blachę do pieczenia uprzednio naoliwioną. Polej mięso mieszanką jajeczną.
Krok 7:
W rozgrzanym piekarniku do 180 stopni gotuj przez 20-25 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g