ciasto z kapusty na kefirze

bardzo szybkie i niezbyt kaloryczne ciasto!!!
Poly_NedAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 4 g
tłuszcze 28 % 8 g
węglowodany 59 % 17 g
149 kcal
IG: 24 / 0 / 76

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dusić kapustę na oleju. Osobno dusiłem szpinak z odrobiną wody. Wszystko wymieszałem, posoliłem, pieprzem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jedna szklanka kaszy gryczanej umyta i wysuszona mielona w młynku do kawy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagniatane ciasto

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Warstwy: ciasto + nadzienie

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nadzienie z jarmużu ze szpinakiem na środku

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlać pozostałe ciasto i włożyć do piekarnika na 30 minut w 200 stopniach

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Schłodzić, pokroić, cieszyć się!!! Smacznego...

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Mąka gryczana - 353   kcal/100g

Podobne przepisy