ciasto z kapusty na kefirze
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dusić kapustę na oleju. Osobno dusiłem szpinak z odrobiną wody. Wszystko wymieszałem, posoliłem, pieprzem.
Krok 2:
Jedna szklanka kaszy gryczanej umyta i wysuszona mielona w młynku do kawy.
Krok 3:
Zagniatane ciasto
Krok 4:
Warstwy: ciasto + nadzienie
Krok 5:
Nadzienie z jarmużu ze szpinakiem na środku
Krok 6:
Wlać pozostałe ciasto i włożyć do piekarnika na 30 minut w 200 stopniach
Krok 7:
Schłodzić, pokroić, cieszyć się!!! Smacznego...
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Mąka gryczana - 353 kcal/100g