ziemniaki w sosie czosnkowym
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
weź ziemniaki w ilości 6-8 sztuk, umyj i pokrój na pół.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Nasmaruj formę olejem. Ułóż ziemniaki ściętą stroną do dołu. Ułóż cebulę na wierzchu.
wymieszaj majonez z czosnkiem, zupą w proszku i wodą. Dodaj sól, pieprz.
wlej sos na ziemniaki i piecz przez 45-60 minut.
finita! Smacznego!
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Nasmaruj formę olejem. Ułóż ziemniaki ściętą stroną do dołu. Ułóż cebulę na wierzchu.
wymieszaj majonez z czosnkiem, zupą w proszku i wodą. Dodaj sól, pieprz.
wlej sos na ziemniaki i piecz przez 45-60 minut.
finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g