skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W przypadku tartletów ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 2:
Przygotuj puree ziemniaczane z dodatkiem określonej ilości masła, ostrożnie, aby się nie zsiadło, wbij surowe jajko do puree, aby dobrze wymieszać, aby nie było grudek. Pozostaw puree do ostygnięcia.
Krok 3:
Zrób tartaletki ze schłodzonego puree. Aby to zrobić, potrzebujesz foremek do muffinek, jeśli foremki nie są silikonowe, najpierw nasmaruj je olejem roślinnym.Umieść małe porcje tłuczonych ziemniaków w foremkach i delikatnie zetrzyj ziemniaki wewnątrz formy na całym obszarze zwilżonymi rękami w wodzie.
Krok 4:
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz do zrumienienia, 15-20 minut.
Krok 5:
Oczyść i filetuj śledzie. Pokrój jeden filet śledziowy na zwykłe prostokątne kawałki, pokrój drugą połowę całego śledzia na małe kawałki. Ilość śledzia zależy od twojej miłości do tego produktu i zasolenia samego śledzia. Zetrzyj buraki i jajko. Do sosu wymieszaj jogurt naturalny z musztardą, wymieszaj. Wymieszaj buraki, jajko, posiekany śledź, dodaj sos jogurtowy, wymieszaj, dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 6:
Farsz tartaletki "futrem" i połóż kawałek śledzia na wierzchu, ułóż krążki cebuli na wierzchu. Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g