Śledź pod futrem w tartaletkach ziemniaczanych sałatka

wakacje będą ciekawsze, gdy ta opcja futra będzie na stole! Główną zaletą tego przepisu jest to, że jest bardzo wygodny-nie trzeba niczego kroić, nic się nie kruszy-porcja jest znacznie wygodniejsza i wcale nie traci smaku!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 7 g
tłuszcze 25 % 5 g
węglowodany 40 % 8 g
94 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W przypadku tartletów ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj puree ziemniaczane z dodatkiem określonej ilości masła, ostrożnie, aby się nie zsiadło, wbij surowe jajko do puree, aby dobrze wymieszać, aby nie było grudek. Pozostaw puree do ostygnięcia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zrób tartaletki ze schłodzonego puree. Aby to zrobić, potrzebujesz foremek do muffinek, jeśli foremki nie są silikonowe, najpierw nasmaruj je olejem roślinnym.Umieść małe porcje tłuczonych ziemniaków w foremkach i delikatnie zetrzyj ziemniaki wewnątrz formy na całym obszarze zwilżonymi rękami w wodzie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz do zrumienienia, 15-20 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Oczyść i filetuj śledzie. Pokrój jeden filet śledziowy na zwykłe prostokątne kawałki, pokrój drugą połowę całego śledzia na małe kawałki. Ilość śledzia zależy od twojej miłości do tego produktu i zasolenia samego śledzia. Zetrzyj buraki i jajko. Do sosu wymieszaj jogurt naturalny z musztardą, wymieszaj. Wymieszaj buraki, jajko, posiekany śledź, dodaj sos jogurtowy, wymieszaj, dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Farsz tartaletki "futrem" i połóż kawałek śledzia na wierzchu, ułóż krążki cebuli na wierzchu. Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy