skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj kurczaka (piersi, filety z uda) w osolonej wodzie do miękkości. Możesz dodać do wody liść laurowy lub groszek ziela angielskiego dla smaku. Ostudzić i pokroić na kawałki. Pokrój grzyby i usmaż na oleju roślinnym. W misce zetrzyj stopiony ser, dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj, aż będzie gładki. Dodaj do masy kurczaka, grzyby i drobno posiekaną zieloną cebulę. Sól i pieprz do smaku.
Krok 2:
Tu zaczyna się zabawa! Rozwałkuj ciasto francuskie i pokrój w trójkąty. Na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia układamy je w kółko, okazuje się słońce) cóż, lub podobne)) Zetrzyj ser na tarce i rozłóż warstwę w kółko na cieście.
Krok 3:
Rozłóż masę z kurczaka i grzybów na wierzchu.
Krok 4:
Owijamy Trójkąty ciasta do środka, mocujemy u podstawy. Piec dwa razy i żaden promień nie otworzył się w tym procesie, a ser nie wyciekł.
Krok 5:
Posmaruj ciasto ubitym jajkiem.
Krok 6:
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około pół godziny. Kierujemy się naszym piekarnikiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal / 100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g