skład / składniki
metoda gotowania
pokrój pieprz, drobno koperek i grubo szpinak na półpierścienie. Posiekaj cebulę w kształcie rombu. Pokrój smalec na małe prostokąty. Wlej łyżkę oleju słonecznikowego na rozgrzaną patelnię i smaż smalec do stanu skwarków. Gdy skwarki zostaną wysuszone, ostrożnie przenieś je do innego naczynia. Zmniejsz ogień pieca poniżej średniej. Umieść pieprz na patelni z tłuszczem, smaż przez kilka sekund, Dodaj koperek, szpinak, cebulę.
wymieszaj i smaż przez minutę. W tym czasie zetrzyj twardy ser w małym otworze. Ubij jajka w jednorodną masę z lekką pianą. Dodaj do nich trochę soli, pieprzu i sera. Wymieszać. Ustaw piekarnik na 240 stopni, aby się rozgrzał. Ostrożnie dodaj mieszaninę jajek na patelnię. Nie mieszaj! Rozłóż jajka równomiernie, aby dotarły do dna patelni.
Przekrój ser mozzarella na pół. Jedną część kroimy w małe kostki i zanurzamy w frittacie. Resztę zetrzyj na tarce w małym otworze i rozprowadź na jej mocy . Niech mieszanina jaj zagotuje się. Po włożeniu patelni do piekarnika w programie "grill" 240 stopni na 4 minuty.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g