Frittata według Gordona Ramsaya

Włoska jajecznica, dostępna dla każdego i bardzo smaczna! Używając prostych potraw, które każdy znajdzie w lodówce, możesz przygotować niesamowitą frittatę na śniadanie. Gordon Ramsay dał nam ten wspaniały przepis na drugie danie, abyśmy mogli cieszyć się połączeniem różnych smaków i zadowolić naszych bliskich.
annasher88Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 12 g
tłuszcze 63 % 25 g
węglowodany 8 % 3 g
274 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

pokrój pieprz, drobno koperek i grubo szpinak na półpierścienie. Posiekaj cebulę w kształcie rombu. Pokrój smalec na małe prostokąty. Wlej łyżkę oleju słonecznikowego na rozgrzaną patelnię i smaż smalec do stanu skwarków. Gdy skwarki zostaną wysuszone, ostrożnie przenieś je do innego naczynia. Zmniejsz ogień pieca poniżej średniej. Umieść pieprz na patelni z tłuszczem, smaż przez kilka sekund, Dodaj koperek, szpinak, cebulę.
wymieszaj i smaż przez minutę. W tym czasie zetrzyj twardy ser w małym otworze. Ubij jajka w jednorodną masę z lekką pianą. Dodaj do nich trochę soli, pieprzu i sera. Wymieszać. Ustaw piekarnik na 240 stopni, aby się rozgrzał. Ostrożnie dodaj mieszaninę jajek na patelnię. Nie mieszaj! Rozłóż jajka równomiernie, aby dotarły do dna patelni.
Przekrój ser mozzarella na pół. Jedną część kroimy w małe kostki i zanurzamy w frittacie. Resztę zetrzyj na tarce w małym otworze i rozprowadź na jej mocy . Niech mieszanina jaj zagotuje się. Po włożeniu patelni do piekarnika w programie "grill" 240 stopni na 4 minuty.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g

Podobne przepisy