Mini placki bez drożdży knyszy

Niesamowite paszteciki bez drożdży nadają się do każdego nadzienia! Ciasta są niezwykłe, począwszy od samego ciasta, które jest wykonane bez drożdży i okazuje się cienkie, kontynuując samą technologię formowania ciast, a kończąc na ich kształcie. W inny sposób są one również nazywane-knysh. Dobrze nadają się do przekąsek dla dzieci do szkoły, a także dla dorosłych "robaka zamorskiego". Nadzienie w takich Mini pasztecikach może być wykonane przez każdego, dziś mam mięso mielone z ryżem. Ogólnie planuję gotować z jabłkami i gęstym dżemem jabłkowym oraz z wątrobą, grzybami. Ogólnie rzecz biorąc, na każdy gust i dostępność produktów.
WalentynkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 9 g
tłuszcze 25 % 10 g
węglowodany 53 % 21 g
202 kcal
IG: 5 / 24 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zbieranie produktów

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej wodę, ocet, olej do miski, rozbij jajka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj trzepaczką. Wlej mąkę, sól, proszek do pieczenia. Radzę nie wylewać całej mąki na raz-wlej 2,5 szklanki na raz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zagnieść ciasto i dodać trochę mąki. Ciasto powinno przestać przylegać do rąk, zebrać się w kulkę, ale jednocześnie pozostać miękkie i nie zatkane mąką - mniej więcej jak ciasto na pierogi lub pierogi.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Drobno posiekaj cebulę, dodaj ryż, sól, pieprz do mielonego mięsa. Mieszać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wytnij kawałek ciasta, zwiń go w warstwę, niezbyt cienką, ale nie grubą-kilka milimetrów. Połóż mięso mielone na jednej krawędzi, najlepiej nie wkładaj dużo mięsa mielonego. Drugie nadzienie to smażone grzyby z cebulą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zwiń rolkę i ściśnij krawędź. Następnie, tępą stroną noża, wykonujemy takie wgniecenia w rolce o centymetrach 5.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Palcami spłaszcz ciasto w miejscu wgniecenia, lekko przewiń.Ściskamy ciasto, otrzymujemy takie bułeczki z nadzieniem w środku.Uszczypnij, aby krawędzie natychmiast się uszczelniły, a mięso mielone nie wypadło.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W środku kolobochka wykonujemy małe wgłębienie palcem. Rozłóż mini placki na blasze do pieczenia, posmaruj żółtkiem i włóż blachę do pieczenia do piekarnika na około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Oto takie piękno i pyszne! Doskonałe małe ciasta bez drożdży, pieczone w piekarniku bez oleju.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego! Podawać z keczupem lub kefirem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Paszteciki są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno.

dzisiaj użyto 2 rodzajów nadzienia:

1. mięso mielone (indyki) z ryżem

2. smażone grzyby.

jeśli chcesz uzyskać bardziej soczyste nadzienie mięsne, nie używamy ryżu, ale dodajemy więcej cebuli.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g

Podobne przepisy