Roladki mięsne zrazy

jest jasny, pyszny i piękny! Zaskocz swoich bliskich! Te zrazy są jednym z moich dań koronnych! Jest bardzo smaczny i całkiem prosty!
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 11 g
tłuszcze 48 % 16 g
węglowodany 18 % 6 g
201 kcal
IG: 50 / 50 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotuj mięso mielone jak na kotlety. Przekręć mięso przez maszynę do mięsa wraz z cebulą, czosnkiem (do smaku) i chlebem nasączonym mlekiem. Sól mielona, pieprz, ubij jajka i wymieszaj. Dobrze ubij mięso mielone. Bierzemy garść mięsa mielonego i rzucamy go o stół, nie boimy się niczego. Kontynuujemy bicie. Im dłużej, tym bardziej przewiewne i miękkie będą nasze tortille mięsne. W przypadku bułek jajecznych ubij jajka mikserem, dodaj drobno posiekaną paprykę, zioła, sól i pieprz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Upiecz małe naleśniki jajeczne. Zwiń je w bułki i pokrój na trzy części.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z mielonego mięsa zrób tortille i ułóż bułkę jajeczną z naleśnika na każdym z nich i uformuj zrazy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zwiń zrazy w bułkę tartą i smaż z obu stron na złoty kolor. Połóż je na blasze do pieczenia. Przygotuj sos: wymieszaj majonez z keczupem i drobno startym czosnkiem. Zrazy posmarować sosem i posypać startym serem. Piec w piekarniku do miękkości. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy