filet z kurczaka z twarogiem i ziołami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
do nadzienia posiekaj zioła i wymieszaj z twarogiem, dodaj mleko, kurkumę, czosnek mielony przez prasę, sól i czarny pieprz.
w każdym filecie z kurczaka wykonaj głębokie cięcie,aby utworzyć kieszeń.Filety nadziewane nadzieniem.
posmaruj każdy filet stopionym masłem.Zwiń bułkę tartą.
włóż filety do formy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20 minut.
okresowo podlewaj uwolnionym sokiem.
w każdym filecie z kurczaka wykonaj głębokie cięcie,aby utworzyć kieszeń.Filety nadziewane nadzieniem.
posmaruj każdy filet stopionym masłem.Zwiń bułkę tartą.
włóż filety do formy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20 minut.
okresowo podlewaj uwolnionym sokiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g