nadziewane rurki z kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
opłucz filet z kurczaka, osusz.
Wytnij i uderz młotkiem.
filet z kurczaka posmarować oliwą z oliwek i solą(1/2 łyżeczki).
następnie za pomocą foremek do rur i sznurka do ciasta zwiń filet z kurczaka w rurki.
obtoczyć rurki z kurczaka w bułce tartej i ułożyć w formie wysmarowanej oliwą z oliwek.
włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piecz przez 25 minut.
przygotuj nadzienie.
koperek i czerwoną paprykę umyć i drobno posiekać.
zetrzyj ser widelcem.
Dodaj koperek, pieprz i kefir do sera.
dokładnie wymieszaj.
wyjmij gotowe rurki z kurczaka z piekarnika, uwolnij je z foremek i nici.
wypełnij nadzieniem.
Na zdjęciu-zestaw rurek, który zamówiłem w sklepie internetowym. Kosztuje około 500 rubli. Jeśli go nie ma, możesz sam zrobić rurki-na przykład z folii nie będzie gorzej,po prostu zajmie trochę czasu, aby je skręcić.
Wytnij i uderz młotkiem.
filet z kurczaka posmarować oliwą z oliwek i solą(1/2 łyżeczki).
następnie za pomocą foremek do rur i sznurka do ciasta zwiń filet z kurczaka w rurki.
obtoczyć rurki z kurczaka w bułce tartej i ułożyć w formie wysmarowanej oliwą z oliwek.
włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piecz przez 25 minut.
przygotuj nadzienie.
koperek i czerwoną paprykę umyć i drobno posiekać.
zetrzyj ser widelcem.
Dodaj koperek, pieprz i kefir do sera.
dokładnie wymieszaj.
wyjmij gotowe rurki z kurczaka z piekarnika, uwolnij je z foremek i nici.
wypełnij nadzieniem.
Na zdjęciu-zestaw rurek, który zamówiłem w sklepie internetowym. Kosztuje około 500 rubli. Jeśli go nie ma, możesz sam zrobić rurki-na przykład z folii nie będzie gorzej,po prostu zajmie trochę czasu, aby je skręcić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g