nadziewane rurki z kurczaka

wygląda bardzo ładnie, ale jaki smak! . Gorąco polecam! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 18 g
tłuszcze 30 % 10 g
węglowodany 15 % 5 g
178 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
opłucz filet z kurczaka, osusz.
Wytnij i uderz młotkiem.
filet z kurczaka posmarować oliwą z oliwek i solą(1/2 łyżeczki).
następnie za pomocą foremek do rur i sznurka do ciasta zwiń filet z kurczaka w rurki.
obtoczyć rurki z kurczaka w bułce tartej i ułożyć w formie wysmarowanej oliwą z oliwek.
włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piecz przez 25 minut.
przygotuj nadzienie.
koperek i czerwoną paprykę umyć i drobno posiekać.
zetrzyj ser widelcem.
Dodaj koperek, pieprz i kefir do sera.
dokładnie wymieszaj.
wyjmij gotowe rurki z kurczaka z piekarnika, uwolnij je z foremek i nici.
wypełnij nadzieniem.

Na zdjęciu-zestaw rurek, który zamówiłem w sklepie internetowym. Kosztuje około 500 rubli. Jeśli go nie ma, możesz sam zrobić rurki-na przykład z folii nie będzie gorzej,po prostu zajmie trochę czasu, aby je skręcić.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy