marmurkowy orzech mięsny

Zobacz, jak efektownie wygląda to danie, a smak jest jeszcze lepszy! Łatwe I Proste, Szybkie I Smaczne! Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 86 % 25 g
tłuszcze 7 % 2 g
węglowodany 7 % 2 g
129 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

filet z kurczaka pokroić w kostkę 1,5-2 cm.

dodaj paprykę, żelatynę, sól, pieprz, suszony koperek i posiekany czosnek.

wymieszaj.

pozostaw na 30 minut.

następnie włóż filet do rękawa do pieczenia, zwiń jak cukierek, wykonaj małe nacięcie, aby para mogła się wydostać.

włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz przez 1 godzinę.

nie wyjmuj gotowego naczynia z rękawa, ostudź, a następnie schłodź, aż żelatyna stwardnieje.

przed podaniem zdejmij rękaw, przenieś orzech mięsny na talerz wyłożony liśćmi sałaty i podawaj pokrojone w plastry.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy