marmurkowy orzech mięsny
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
filet z kurczaka pokroić w kostkę 1,5-2 cm.
dodaj paprykę, żelatynę, sól, pieprz, suszony koperek i posiekany czosnek.
wymieszaj.
pozostaw na 30 minut.
następnie włóż filet do rękawa do pieczenia, zwiń jak cukierek, wykonaj małe nacięcie, aby para mogła się wydostać.
włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz przez 1 godzinę.
nie wyjmuj gotowego naczynia z rękawa, ostudź, a następnie schłodź, aż żelatyna stwardnieje.
przed podaniem zdejmij rękaw, przenieś orzech mięsny na talerz wyłożony liśćmi sałaty i podawaj pokrojone w plastry.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g