wołowina pod gruszkami

mięso i gruszki w jednym przepysznym daniu! Dotarliśmy też do mięsa!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 11 g
tłuszcze 52 % 17 g
węglowodany 15 % 5 g
199 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
pokrój wołowinę w plastry.

lekko podsmaż plastry na oleju roślinnym.

następnie wlej śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

gruszki pokroić w plastry, smażyć na oleju roślinnym.

umieść wołowinę w naczyniu do pieczenia, ułóż smażone gruszki na wierzchu.

przygotuj nadzienie.

wymieszaj mąkę z cukrem, rozcieńcz ciepłą wodą i polej mięso gruszkami.

włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piecz do miękkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g

Podobne przepisy