wołowina pod gruszkami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój wołowinę w plastry.
lekko podsmaż plastry na oleju roślinnym.
następnie wlej śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
gruszki pokroić w plastry, smażyć na oleju roślinnym.
umieść wołowinę w naczyniu do pieczenia, ułóż smażone gruszki na wierzchu.
przygotuj nadzienie.
wymieszaj mąkę z cukrem, rozcieńcz ciepłą wodą i polej mięso gruszkami.
włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piecz do miękkości.
lekko podsmaż plastry na oleju roślinnym.
następnie wlej śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
gruszki pokroić w plastry, smażyć na oleju roślinnym.
umieść wołowinę w naczyniu do pieczenia, ułóż smażone gruszki na wierzchu.
przygotuj nadzienie.
wymieszaj mąkę z cukrem, rozcieńcz ciepłą wodą i polej mięso gruszkami.
włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piecz do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g