kurczak w słoiku we własnym soku z pomidorami i papryką

pachnący kurczak w słoiku - po prostu polizasz palce! Jedziemy dalej: kolejny przepis na kurczaka w słoiku w piekarniku!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 15 g
tłuszcze 48 % 15 g
węglowodany 3 % 1 g
200 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

pokrój warzywa losowo, kurczaka też.
następnie ułóż mięso i warzywa z przyprawami w słoiku warstwami.
warstwa mięsa, sól, trochę pieprzu, liść laurowy, dalej warstwa mieszanki warzyw i tak dalej.
Nie dodawaj płynu do słoika z kurczakiem, będziemy go piec we własnym soku.
przykryj słoik nową blaszaną pokrywką Bez gumki i włóż słoik do zimnego piekarnika, na ruszcie. Tak, aby puszka mieściła się na wysokości.
następnie włącz piekarnik na średnim ogniu, gotuj na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy