kurczak w słoiku we własnym soku z pomidorami i papryką
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pokrój warzywa losowo, kurczaka też.
następnie ułóż mięso i warzywa z przyprawami w słoiku warstwami.
warstwa mięsa, sól, trochę pieprzu, liść laurowy, dalej warstwa mieszanki warzyw i tak dalej.
Nie dodawaj płynu do słoika z kurczakiem, będziemy go piec we własnym soku.
przykryj słoik nową blaszaną pokrywką Bez gumki i włóż słoik do zimnego piekarnika, na ruszcie. Tak, aby puszka mieściła się na wysokości.
następnie włącz piekarnik na średnim ogniu, gotuj na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g