skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Fasola pinto & quot; Mistral & quot; moczyć przez 4 godziny, gotować 1,5 godziny, na koniec posolić, wywar spuścić.
Krok 2:
Ugotowaną fasolę zmiel blenderem do uzyskania konsystencji pasty.
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę, usmaż na oleju roślinnym wraz z grzybami (mam 200 gramów gotowanych grzybów miodowych, grzyby mogą być dowolne). Wymieszaj smażone grzyby z pasztetem fasolowym i zmiel blenderem, ale nie na pastę, małe kawałki grzybów powinny pozostać.
Krok 4:
Wymieszaj mięso mielone z 1 łyżką papryki, gałką muszkatołową. kardamon, z 1 łyżeczką suchego czosnku, sól, pieprz, dobrze zagnieść. Przyprawy do smaku.
Krok 5:
Teraz u kurczaka usuń kości, pozostawiając skórę z mięsem. Możesz przygotować kurczaka z wyprzedzeniem, ale ta procedura zajmuje mi bardzo mało czasu, około 15 minut, wcale nie jest tak trudna, jak się wydaje. Pokrój kurczaka wzdłuż grzbietu i ostrożnie użyj ostrego noża, aby oddzielić kości grzbietowe i piersiowe od mięsa.
Krok 6:
Teraz musisz usunąć kości z nóg, użyć noża, aby usunąć kości z mięsa, przyciąć ścięgna, wyciąć kości na stawach. Odetnij skrzydła, pozostaw tylko górną część, z której usuń kość. Wytnij guzka, jeśli jest tłuszcz, również go usuń.
Krok 7:
Przekręć pokrojoną tuszę kurczaka mięsem i uderz młotkiem przez folię spożywczą, sól i pieprz.
Krok 8:
Połóż mięso mielone na kurczaku, nadziewając mięso mielone i nogi
Krok 9:
Połóż mieszankę fasoli i grzybów na farszu
Krok 10:
Zwinąć tuszę kurczaka, zszyć nićmi z tyłu (najczęściej do szycia), pozostawiając długie końce nici po obu stronach bez węzłów, pociągnąć gotowego kurczaka za jeden z końców i wyciągnąć go (nić), związać nogi sznurkiem. Złożyć na blasze wyłożonej pergaminem szwem w dół (można bez papieru)
Krok 11:
Wymieszaj śmietanę, 1 łyżka. L. z dużą zjeżdżalnią papryki, 1. łyżeczka suchego czosnku i soli, wymieszać
Krok 12:
Posmaruj kurczaka kwaśną śmietaną i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 90 minut. Pozostaw do ostygnięcia na blasze do pieczenia.
Krok 13:
Usuń nici i sznurek z gotowego kurczaka.
Krok 14:
Finita!Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Grzyby - 20 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g