policzki wołowe z ptitimem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
podsmaż policzki na rozgrzanej do czerwoności oliwie na złoty kolor, a następnie dodaj losowo posiekaną cebulę, marchewkę i seler. Wlać czerwone Wino i odparować, aż płyn zmniejszy się o połowę. Wlać bogaty bulion wołowy. Gotuj na średnim ogniu przez 3,5-4 godziny. Odcedź, oddziel mięso od warzyw.
zagotuj ptitim. Do dekoracji pokrój cukinię, paprykę i pomidora w drobną kostkę, piecz w piekarniku do miękkości. Połącz pieczone warzywa, ptitim, parmezan i masło.
połóż ptitim na talerzu i gotowe policzki na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Kuskus - 112 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g
- Policzki wieprzowe - 540 kcal/100g
- Policzki wołowe - 200 kcal/100g