płatki owsiane z jajkiem i bananem

Dieta i ciasteczka są kompatybilne. I jest niesamowicie pyszny! Łatwy przepis dla każdego, kto chce zachować formę. Pokochasz delikatny smak banana w tak bardzo prostym i niedrogim wypieku dla każdego!
annasher88Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 6 g
tłuszcze 7 % 3 g
węglowodany 79 % 33 g
158 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

włóż płatki owsiane do blendera i drobno zmiel, wlej do pojemnika. Wlej 1 jajko do blendera i zmiksuj na pianę, dodaj kolejne 2 banany i wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.
wymieszaj płatki owsiane i banana z jajkiem w misce i ubij łyżką do uzyskania gładkiej papki.
przykryj papier pergaminowy na pokładzie i rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Formujemy nasze ciasteczka na pergaminie i wkładamy do piekarnika w górnej pozycji 180 stopni na 20 minut.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy