ciasto mięsne energiczny Stary człowiek
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
aby zrobić ciasto mięsne, musisz przygotować 2 ciasta.
aby przygotować ciasto nr 1, musisz wymieszać 1 jajko, 100 g masła, szczyptę soli, 1 łyżeczkę sody i 2 łyżki.łyżki zimnej wody, wszystko dokładnie wymieszaj i dodaj 1,5 szklanki mąki. Zagniatamy ciasto, a następnie wysyłamy do lodówki.
aby przygotować ciasto nr 2, Wymieszaj 2 jajka, dodaj 200 g majonezu, 1 łyżeczkę. soda i ubij na gładką masę, a następnie dodaj 1 szklankę mąki.
aby przygotować nadzienie, smaż cebulę z piór i mięso na kawałki, aż będzie całkowicie ugotowane na różnych patelniach. Mięso należy posolić i pieprzyć do smaku.
podczas formowania ciasta mięsnego lekko rozwałkuj ciasto nr 1 i włóż do naczynia do pieczenia, a następnie rozłóż Schłodzone mięso na cieście nr 1, rozłóż schłodzoną smażoną cebulę na mięsie. Wypełnij nadzienie ciastem nr 2 i wyślij do piekarnika, aż będzie całkowicie gotowy.
aby przygotować ciasto nr 1, musisz wymieszać 1 jajko, 100 g masła, szczyptę soli, 1 łyżeczkę sody i 2 łyżki.łyżki zimnej wody, wszystko dokładnie wymieszaj i dodaj 1,5 szklanki mąki. Zagniatamy ciasto, a następnie wysyłamy do lodówki.
aby przygotować ciasto nr 2, Wymieszaj 2 jajka, dodaj 200 g majonezu, 1 łyżeczkę. soda i ubij na gładką masę, a następnie dodaj 1 szklankę mąki.
aby przygotować nadzienie, smaż cebulę z piór i mięso na kawałki, aż będzie całkowicie ugotowane na różnych patelniach. Mięso należy posolić i pieprzyć do smaku.
podczas formowania ciasta mięsnego lekko rozwałkuj ciasto nr 1 i włóż do naczynia do pieczenia, a następnie rozłóż Schłodzone mięso na cieście nr 1, rozłóż schłodzoną smażoną cebulę na mięsie. Wypełnij nadzienie ciastem nr 2 i wyślij do piekarnika, aż będzie całkowicie gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g