skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj warzywa. Gotuj mocny bulion wołowy.
Krok 2:
Pokrój cebulę na ćwiartki pierścieni.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Pokrój pomidory w plasterki.
Krok 5:
Buraki wolę zetrzeć na tarce & quot; Bernera & quot;, wtedy się nie gotuje i pozostaje nienaruszona.
Krok 6:
Smażyć cebulę z marchewką na złoty kolor.
Krok 7:
Następnie dodaj surowe starte buraki, smaż przez 5 minut, włóż pomidory, posyp cukrem i solą, wlej ocet, jest to konieczne, aby buraki nie straciły jasnego koloru! Gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, dodaj koncentrat pomidorowy, podgrzewaj przez 2-3 minuty i wyłącz ogień.
Krok 8:
Wyjmujemy mięso z bulionu i kroimy.
Krok 9:
W bulionie wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do połowy.
Krok 10:
Kapustę również kroimy i dodajemy do bulionu i soli. Dalej gotujemy na małym ogniu.
Krok 11:
A teraz kroimy nasze buraki. I wrzuć do gotowania ziemniaków z kapustą. Gotuj przez 5 minut nie więcej!
Krok 12:
Ponieważ do tego czasu ziemniaki były już jednoznacznie ugotowane, kapusta również była już ugotowana, ale nie stała się ugotowana i miękka, a zawartość patelni została już jakościowo zgaszona — wolicjonalnym ruchem rąk rozprowadzamy zawartość patelni na patelni. Trzymamy kolejny ogień przez 3-5 minut i wyłączamy ogień.
Krok 13:
Długo gotować po dodaniu buraków nie jest zalecane, ponieważ pomimo kwasu Barszcz nadal nabierze najpierw czerwonego, a następnie czerwonego koloru. Podczas gdy nasz Barszcz nalega, zajmijmy się naszymi" guzkami & quot;.
Krok 14:
Wymieszaj mąkę, drożdże, sól i cukier. Dodaj ciepłą wodę i olej roślinny. Zagnieść ciasto. Możesz użyć Maszyny do chleba do wyrabiania ciasta. Jeśli nie używasz HP, usuń ciasto w ciepłe miejsce i pozwól mu zwiększyć objętość przez około 40 minut. Zagnieść i ponownie usunąć w ciepłe miejsce, zagnieść po raz trzeci i możesz uformować nasze bułki. Z ciasta zroluj małe kiełbaski. Zawiąż każdą kiełbasę w supeł.
Krok 15:
Przymocuj krawędzie węzła, odwróć i spłaszcz.
Krok 16:
Blachę do pieczenia posyp mąką, ułóż nasze & quot; guzki" i posmaruj je ubitym żółtkiem. Włóż do nagrzanego piekarnika do 180gr. i piecz przez 15-20 minut. Podczas pieczenia bułek musisz przygotować powłokę. Aby to zrobić, drobno posiekaj pietruszkę, czosnek i gorzką paprykę (posiekałem w blenderze). Dodaj sól i olej roślinny, wszystko wymieszaj.
Krok 17:
Wyjmij gorące, rumiane bułeczki z piekarnika i obficie posmaruj je mieszanką czosnku.
Krok 18:
Teraz wlewamy nasz pyszny barszcz do talerzy i podajemy do niego pachnące czosnkowe & quot; guzki & quot;! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Liście buraka - 12 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g