barszcz z buraczkami i bułeczkami czosnkowymi

barszcz i bułeczki czosnkowe, co może smakować lepiej? Spróbuj! Ten barszcz ze świeżymi burakami zachwyca nas nawet zimą. W tym roku kupiłem buraki na rynku zimą, a nawet kupiłem młodą kapustę od Uzbeków. A latem gotuję ten barszcz z moich buraków. Mam Domek. Bardzo smaczne! A jeśli upieksz te pachnące bułeczki, nie wyciągnij ich za uszy!
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 3 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 80 % 16 g
85 kcal
IG: 41 / 0 / 59

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj warzywa. Gotuj mocny bulion wołowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę na ćwiartki pierścieni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pomidory w plasterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Buraki wolę zetrzeć na tarce & quot; Bernera & quot;, wtedy się nie gotuje i pozostaje nienaruszona.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć cebulę z marchewką na złoty kolor.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie dodaj surowe starte buraki, smaż przez 5 minut, włóż pomidory, posyp cukrem i solą, wlej ocet, jest to konieczne, aby buraki nie straciły jasnego koloru! Gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, dodaj koncentrat pomidorowy, podgrzewaj przez 2-3 minuty i wyłącz ogień.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmujemy mięso z bulionu i kroimy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W bulionie wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do połowy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kapustę również kroimy i dodajemy do bulionu i soli. Dalej gotujemy na małym ogniu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    A teraz kroimy nasze buraki. I wrzuć do gotowania ziemniaków z kapustą. Gotuj przez 5 minut nie więcej!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ponieważ do tego czasu ziemniaki były już jednoznacznie ugotowane, kapusta również była już ugotowana, ale nie stała się ugotowana i miękka, a zawartość patelni została już jakościowo zgaszona — wolicjonalnym ruchem rąk rozprowadzamy zawartość patelni na patelni. Trzymamy kolejny ogień przez 3-5 minut i wyłączamy ogień.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Długo gotować po dodaniu buraków nie jest zalecane, ponieważ pomimo kwasu Barszcz nadal nabierze najpierw czerwonego, a następnie czerwonego koloru. Podczas gdy nasz Barszcz nalega, zajmijmy się naszymi" guzkami & quot;.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wymieszaj mąkę, drożdże, sól i cukier. Dodaj ciepłą wodę i olej roślinny. Zagnieść ciasto. Możesz użyć Maszyny do chleba do wyrabiania ciasta. Jeśli nie używasz HP, usuń ciasto w ciepłe miejsce i pozwól mu zwiększyć objętość przez około 40 minut. Zagnieść i ponownie usunąć w ciepłe miejsce, zagnieść po raz trzeci i możesz uformować nasze bułki. Z ciasta zroluj małe kiełbaski. Zawiąż każdą kiełbasę w supeł.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przymocuj krawędzie węzła, odwróć i spłaszcz.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Blachę do pieczenia posyp mąką, ułóż nasze & quot; guzki" i posmaruj je ubitym żółtkiem. Włóż do nagrzanego piekarnika do 180gr. i piecz przez 15-20 minut. Podczas pieczenia bułek musisz przygotować powłokę. Aby to zrobić, drobno posiekaj pietruszkę, czosnek i gorzką paprykę (posiekałem w blenderze). Dodaj sól i olej roślinny, wszystko wymieszaj.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wyjmij gorące, rumiane bułeczki z piekarnika i obficie posmaruj je mieszanką czosnku.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Teraz wlewamy nasz pyszny barszcz do talerzy i podajemy do niego pachnące czosnkowe & quot; guzki & quot;! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Liście buraka - 12   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy