piersi z kurczaka na szaszłykach na patelni
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filet z kurczaka pokroić w średnią kostkę
Krok 2:
Pokrój cebulę w półpierścienie.
Krok 3:
Wymieszaj cytrynę, sos sojowy i adjiku.
Krok 4:
Polej filet z kurczaka cebulą i zalej marynatą. Wszystko dobrze wymieszaj. Wstaw na noc do lodówki. Możesz marynować mniej. Ale w ten sposób kurczak będzie bardziej miękki i pachnący.
Krok 5:
Nawlecz kawałki kurczaka na drewniane szaszłyki, strząsając je z cebuli.
Krok 6:
Rozgrzej olej roślinny na patelni. Smaż nasze szaszłyki po obu stronach, aż będą złotobrązowe i ugotowane.
Krok 7:
Nasze pyszne szaszłyki z kurczaka na szaszłykach są gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g