skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rosół.
Krok 2:
Na patelnię włożyć wołowinę, całą cebulę, grubo posiekaną marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie i sól. Wlać 3 litry wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.
Krok 3:
Odcedź gotowy bulion i wróć do ognia.
Krok 4:
Oddziel mięso od kości i pokrój na kawałki.
Krok 5:
Przygotuj pozostałe składniki.
Krok 6:
Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę.
Krok 7:
Włóż ziemniaki do bulionu.
Krok 8:
Pokrój również resztę wędzonego mięsa na małe kawałki.
Krok 9:
Smażenie. Pokrój ogórki na małe kawałki.
Krok 10:
Ogórki dusić trochę w niewielkiej ilości solanki, aż będą miękkie.
Krok 11:
Dodaj koncentrat pomidorowy. Dusić przez kolejne 2 minuty.
Krok 12:
Podczas duszenia ogórków włóż mięso i wędzone mięso do bulionu.
Krok 13:
Włóż duszone ogórki do garnka z mieszanką. Możesz wlać trochę solanki z ogórków. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 10 minut, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
Krok 14:
Pozostaw mieszankę do zaparzenia pod pokrywką przez około 15 minut i wlej do talerzy.
Krok 15:
Zgłoszenie.
Krok 16:
Dodaj plasterek cytryny i kilka czarnych oliwek do każdego talerza.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g