ciasto z udkami z kurczaka i ziemniakami

pyszne i proste danie. Jeden minus-kończy się zbyt szybko. Może ktoś teraz rzuci we mnie pomidorem, że jest to zwykły kurnik, ale znalazłem to danie w Internecie pod tą nazwą i pod tą nazwą przedstawię je Tobie. Nawiasem mówiąc, w Internecie istnieją dwie opcje Kubitu. Jeden, to danie kuchni greckiej, z kurczakiem, w rzeczywistości gotujemy poniżej. A po drugie, to danie kuchni tatarskiej z mięsem (jeszcze go nie próbowałem). I gdzie jest prawda o pochodzeniu, można się tylko domyślać. Więc nasz Kubit, to w zasadzie Rosyjski kurnik, tylko w cieście francuskim. Po ugotowaniu raz dla moich ukochanych mężczyzn, teraz z trudem wprowadzam do diety inne potrawy. Oczywiście żartuję, ale na pytanie, co ugotować, zawsze proszą o to ciasto. Nawiasem mówiąc, goście byli wielokrotnie traktowani, odlecieli z hukiem. A co najważniejsze wszystko jest proste & 039;
LeluAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 8 g
tłuszcze 38 % 13 g
węglowodany 38 % 13 g
196 kcal
IG: 54 / 46 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Więc przygotowaliśmy wszystkie składniki. W moim przypadku nie udka z kurczaka, ale podudzie. W oryginalnym przepisie mięso układa się prosto z kośćmi, próbowałem to zrobić, ale nadal o wiele przyjemniej jest jeść gotowe danie bez kości. Więc zdjąłem skórę i oddzieliłem mięso od kości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie 2 warstwy ciasta ugniatałem w jedną masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    I podzielone na większe i mniejsze kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozwałkowałem większy kawałek, przykryłem blachę do pieczenia papierem i posmarowałem olejem roślinnym. Przesunąłem ciasto, zabezpieczając boki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie pokrój ziemniaki w cienkie plasterki, sól na wierzchu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż kurczaka, sól, pieprz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na wierzchu cebula, możesz na pół pierścienie, możesz w kostkę, jak chcesz. A na wierzchu całego naszego piękna rozprowadzamy duże kawałki masła. Wybierz olej dobrej jakości i nie oszczędzaj go, daje soczystość naszemu daniu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Cóż, podsumowując, rozwałkuj pozostały mały kawałek ciasta, nałóż go na wierzch, napraw boki. Udekoruj, jak chcesz. Jestem małym mistrzem biżuterii, więc jak to się stało, tak się stało. Wytnij choinkę na cześć nadchodzących wakacji. I posmaruj ubitym żółtkiem. Piec w 180 stopniach przez około godzinę, spójrz na piekarnik. Wszystko powinno być pięknie zarumienione.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Bon Appetit!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g

Podobne przepisy