skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc przygotowaliśmy wszystkie składniki. W moim przypadku nie udka z kurczaka, ale podudzie. W oryginalnym przepisie mięso układa się prosto z kośćmi, próbowałem to zrobić, ale nadal o wiele przyjemniej jest jeść gotowe danie bez kości. Więc zdjąłem skórę i oddzieliłem mięso od kości.
Krok 2:
Następnie 2 warstwy ciasta ugniatałem w jedną masę.
Krok 3:
I podzielone na większe i mniejsze kawałki.
Krok 4:
Rozwałkowałem większy kawałek, przykryłem blachę do pieczenia papierem i posmarowałem olejem roślinnym. Przesunąłem ciasto, zabezpieczając boki.
Krok 5:
Następnie pokrój ziemniaki w cienkie plasterki, sól na wierzchu.
Krok 6:
Rozłóż kurczaka, sól, pieprz.
Krok 7:
Na wierzchu cebula, możesz na pół pierścienie, możesz w kostkę, jak chcesz. A na wierzchu całego naszego piękna rozprowadzamy duże kawałki masła. Wybierz olej dobrej jakości i nie oszczędzaj go, daje soczystość naszemu daniu.
Krok 8:
Cóż, podsumowując, rozwałkuj pozostały mały kawałek ciasta, nałóż go na wierzch, napraw boki. Udekoruj, jak chcesz. Jestem małym mistrzem biżuterii, więc jak to się stało, tak się stało. Wytnij choinkę na cześć nadchodzących wakacji. I posmaruj ubitym żółtkiem. Piec w 180 stopniach przez około godzinę, spójrz na piekarnik. Wszystko powinno być pięknie zarumienione.
Krok 9:
Bon Appetit!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g