babeczki w pośpiechu

Kiedy musisz szybko upiec coś na herbatę, upiecz te babeczki! znalazłem przepis w Internecie, trochę go poprawiłem, a teraz są to ulubione babeczki na herbatę.
NuriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 5 g
tłuszcze 36 % 28 g
węglowodany 57 % 44 g
430 kcal
IG: 0 / 2 / 98

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
ubij jajka z cukrem i wanilią bez zatrzymywania się, Dodaj zmiękczoną margarynę, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Powstałe lepkie ciasto włożyć do foremek i piec w temperaturze 180°C przez 10-15 minut.
gotowość do sprawdzenia wykałaczką. Jeśli jest sucha, gotowe. Podczas pieczenia babeczek przygotuj krem. Wymieszaj skondensowane mleko i masło, dobrze ubij. Nałóż krem na schłodzone babeczki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy