babeczki w pośpiechu
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
ubij jajka z cukrem i wanilią bez zatrzymywania się, Dodaj zmiękczoną margarynę, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Powstałe lepkie ciasto włożyć do foremek i piec w temperaturze 180°C przez 10-15 minut.
gotowość do sprawdzenia wykałaczką. Jeśli jest sucha, gotowe. Podczas pieczenia babeczek przygotuj krem. Wymieszaj skondensowane mleko i masło, dobrze ubij. Nałóż krem na schłodzone babeczki.
gotowość do sprawdzenia wykałaczką. Jeśli jest sucha, gotowe. Podczas pieczenia babeczek przygotuj krem. Wymieszaj skondensowane mleko i masło, dobrze ubij. Nałóż krem na schłodzone babeczki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g