Babeczka z przekąskami z suszonymi pomidorami, wędlinami, mozzarellą i tymiankiem

gotuje się bardzo szybko, a smak jest pompowany. Ta przekąska jest przygotowywana bardzo szybko (co jest bardzo ważne dla wiecznie zapracowanych matek i żon) i jest zjadana z prędkością błyskawicy. Sekret jest prosty-puszysty, pachnący miękisz, pikantne wędliny i chrupiąca skórka sera doskonale się uzupełniają.Istnieje jednak duże prawdopodobieństwo, że zjedzą większość nadzienia w tym procesie)
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 12 g
tłuszcze 27 % 12 g
węglowodany 47 % 21 g
224 kcal
IG: 19 / 0 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1. Zetrzyj ser na grubej tarce. (Odłóż niewielką ilość startego sera, będziesz go potrzebować, aby posypać wierzch babeczki)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Tymianek opłucz, osusz, oddziel liście od łodygi. Suszone pomidory pokroić losowo. Wędliny pokroić w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3. W misce miksera wymieszaj jajka i kefir, dodając cukier i sól.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. Przesiej mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i dodaj do mieszanki jajeczno-kefirowej. Wymieszać mikserem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5. Dodaj ser, pomidory, wędliny, tymianek do ciasta i delikatnie wymieszaj szpatułką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    6. Lekko skrop prostokątną nieprzywierającą blachę do pieczenia oliwą z oliwek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    7. Włóż przygotowane ciasto do formy (wypełnij formę do połowy), jeśli to konieczne-lekko spłaszcz. Posyp wierzch babeczki odłożonym serem. 8.Piec w piekarniku przez około 30-40 minut w temperaturze 180°C. W tym czasie ciasto wzrośnie i zarumieni się.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    10. Przenieś babeczkę na półmisek do serwowania. 12. Można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal / 100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Suszone pomidory - 186   kcal/100g

Podobne przepisy