polędwica z pesto z pietruszki

pyszne danie na rodzinne wakacje. Jedna z najbardziej lubianych gorących potraw! Cóż, "pesto" jest oczywiście w przenośni. Ale technologia jest taka sama-czosnek, parmezan, oliwa z oliwek, tylko zamiast bazylii wkładamy pietruszkę. Możesz mieszać pietruszkę i kolendrę, również pyszne. Myślę, że z oryginalnym pesto polędwica okaże się nie mniej smaczna! Kupujemy świeższe mięso! Oczywiście idealnie jest zdobyć gotowaną na parze wołowinę)!Ale nie zawsze się to udaje. Kto lubi dobrą pieczeń-gotuj przez 35 minut. Miłośnicy rzadkich i średnich rzadkich, czas, odpowiednio, skracaj według własnego uznania. Wolę tylko Rare, więc mam minimalny czas.
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 51 % 20 g
tłuszcze 46 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
245 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odetnij łodygi pietruszki, zostaw tylko liście, grubo posiekaj parmezan, obierz czosnek. Wysyłamy do blendera pietruszkę, parmezan, orzeszki piniowe, czosnek i oliwę z oliwek extra virgin do blendera. Zmiel wszystko do jednorodności.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Myjemy polędwicę, odcinamy nadmiar tłuszczu, osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykonujemy nacięcie wzdłużne-gdzieś 3/4. Faszerujemy polędwicę & quot; pesto & quot; Pieprz do smaku. Podgrzej patelnię na maksymalnym ogniu, smaż z obu stron-dosłownie 1-2 minuty, aż się zarumienią.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mocno owinąć sznurkiem.Oliwić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozgrzej piekarnik do 250°. Owinąć polędwicę folią, wysłać do piekarnika. Pieczemy przez 10 minut, a następnie zmniejszamy ciepło do 180°. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 25 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przez ostatnie 5 minut możesz otworzyć folię, aby upewnić się, że skorupa jest bardziej pewna siebie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Finita! Smacznego!

spróbuj tego samego z polędwicą wieprzową, będzie cudownie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g

Podobne przepisy