skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odetnij łodygi pietruszki, zostaw tylko liście, grubo posiekaj parmezan, obierz czosnek. Wysyłamy do blendera pietruszkę, parmezan, orzeszki piniowe, czosnek i oliwę z oliwek extra virgin do blendera. Zmiel wszystko do jednorodności.
Krok 2:
Myjemy polędwicę, odcinamy nadmiar tłuszczu, osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykonujemy nacięcie wzdłużne-gdzieś 3/4. Faszerujemy polędwicę & quot; pesto & quot; Pieprz do smaku. Podgrzej patelnię na maksymalnym ogniu, smaż z obu stron-dosłownie 1-2 minuty, aż się zarumienią.
Krok 3:
Mocno owinąć sznurkiem.Oliwić.
Krok 4:
Rozgrzej piekarnik do 250°. Owinąć polędwicę folią, wysłać do piekarnika. Pieczemy przez 10 minut, a następnie zmniejszamy ciepło do 180°. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 25 minut.
Krok 5:
Przez ostatnie 5 minut możesz otworzyć folię, aby upewnić się, że skorupa jest bardziej pewna siebie.
Krok 6:
Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g